Alpine Recreation Center Expansion

Rendering by AHBE | MIG

Rendering by AHBE | MIG

 

 

Alpine Recreation Center Expansion

Chinatown, Los Angeles, California

Under Construction

We designed a shade structure for a new urban park—Alpine Recreation Center—on a vacant, blighted hillside, adjacent to Los Angeles’ Chinatown Branch Library. Due to an extremely steep site configuration, the canopy will be the most visible and predominant feature of the newly expanded park.

We are providing architectural and ADA design support for AHBE | MIG, the prime consultant on the project.

 
 
IMAGE 1 -Bamboo Garden_sm.jpg
 
IMAGE 3 - Looking Towards Bamboo Garden Room.jpg
 
20190806_173502197_iOS.jpg

Civic / Alpine Recreation Center Expansion

 

Client

City of Los Angeles Bureau of Engineering

Team

AHBE | MIG, landscape architect and prime consultant
VCA Engineers, Inc., structural engineer
Donald F. Dickerson Associates, Inc., MEP engineering
Jacobus and Yuang, cost consultant

ALL, civicGloria Leeart